Motorrijlessen of rijschool voor bus? 'n Rijbewijs halen doe je hier!

 • Bromfietsrijbewijs (cat. AM)

  Rijbewijs AM

  Je eerste rijbewijs: de start van je gemotoriseerde verkeerscarrière!

 • Rijbewijs A

  Rijbewijs A

  In onze rijschool zal je écht leren motorrijden : We staan stil bij de werking van de moto en de noodzakelijke controles.

 • Rijbewijs voor personenauto's (B)

  Rijbewijs B

  Het behalen van het autorijbewijs vanuit onze visie: we willen van jou een goeie chauffeur maken.

 • Rijbewijs voor vrachtwagens (cat. C)

  Rijbewijs C

  Rijbewijs C behalen zonder al te veel stress. Veiligheid, kwaliteit en comfort op de eerste plaats.

 • Rijbewijs voor aanhangwagen (cat. E)

  Rijbewijs E

  Nooit meer stress bij het parkeren met de aanhangwagen.

Je eerste rijbewijs? Dat is de start van je gemotoriseerde verkeerscarrière!

Of het nu gaat over motorrijlessen, rijschool vrachtwagen of buschauffeur: bij Rijschool Merelbeke/Gent kan je terecht voor alle mogelijke rijbewijzen.

Voordat je je rijbewijs op zak hebt, moet je je natuurlijk door de theorie worstelen. In het examencentrum moet je een aantal multiple choice vragen beantwoorden op de computer. De vragen handelen over voorrang, snelheid, defensief rijgedrag,... Je doet er goed aan om dit examen grondig voor te bereiden. Studeren doe je zelf, maar je kan ook een cursus bij ons volgen.

Daarna begint het echte werk: de praktijklessen. Hier leren we je kijk- en rijtechnieken en leggen we de focus op veiligheid en verkeersinzicht. Onze professionele rijinstructeurs passen hun opleiding volledig aan jouw noden aan en volgens jouw tempo. Ze zullen er alles aan doen om van jou een goede chauffeur te maken in een rustige sfeer.

Wat is Drivenology?

Drivenology is een opleidingsmethode, waarbij de leerling centraal staat. Met andere woorden: wij passen ons aan!

Goede of slechte leerlingen? Die bestaan niet voor ons. Wij respecteren ieders tempo waarop men iets kàn aanleren en de vooropgestelde doelen kan behalen. Bij de ene gaat dit nu eenmaal sneller dan bij de andere.

Wij evalueren de resultaten les per les en bouwen stap voor stap verder. Zo kan je op eigen tempo je motorrijbewijs of ander rijbewijs halen!