Motorrijschool: rijlessen met respect voor de motor

Motorrijschool Merelbeke

Je motoravontuur start met de juiste uitrusting! In onze motorrijschool ontvang je meteen een uniek starterspakket met verschillende kortingsbonnen van 10% voor de aanschaf van je motoruitrusting! Tijdens de opleiding kan je gebruik maken van onze vest en helm.

In onze rijschool zal je écht leren motorrijden : We staan stil bij de werking van de moto en de noodzakelijke controles. Maar bovenal leren we je de correcte kijktechniek, remtechniek, bochtentechniek en nog zo veel meer. Je leert vertrekken, schakelen en stoppen.

Bij de manoeuvres laten we je het belang van een juiste kijktechniek duidelijk aanvoelen en bewijzen we je de voordelen van een goede zithouding. Op de openbare weg bijten we ons vooral vast in de bochtentechniek, het correct vertragen en het afslaan.

Na het inoefenen van de manoeuvres moet je je al onmiddellijk een eerste keer bewijzen en leg je een examen op privaat terrein af. Als je slaagt, kan je met een voorlopig rijbewijs maximaal 12 maanden rijden. Ten vroegste na 1 maand kan je met je eigen motor het examen openbare weg afleggen. Of je kan kiezen om met de rijsschool onmiddellijk door te gaan naar een definitief rijbewijs.

Omdat rij- en kijktechnieken bij het motorrijden levensbelangrijk zijn, besteden wij er tijdens de rijlessen veel aandacht aan. We sturen je reeds bij inschrijving digitaal de basics van het motorrijden door in een handig overzicht. Zo kunnen we onze tijd maximaal investeren in het rijden & oefenen op terrein en de openbare weg.

De instructeurs van onze motorrijschool, die zelf ook door de motormicrobe gebeten zijn, leren je niet alleen hoe het moet. Ze verduidelijken op een verstaanbare wijze waarom het zo moet. Zo leer je de motor op een correcte wijze zowel doorheen de manoeuvres als over de weg te sturen. Je eindigt je traject met een examen op de openbare weg waar je al deze vaardigheden toont, al dan niet met de motorfiets van de rijschool. 

Kiezen voor motorrijschool Merelbeke

 • Motorrijschool Merelbeke beschikt over een eigen oefenterrein. Alle manoeuvres worden op dit afgesloten parcours aangeleerd en ingeoefend.

 • We rijden met een Yamaha MT07. Deze naked bike is zeer wendbaar en bovenal licht (179 kg.!). Dit maakt het een perfecte beginnersmotor en ideaal om het examen op privaat terrein mee af te leggen. Wij beschikken over 2 modellen A en 2 modellen A2. In beide categorieën hebben we een verlaagd model. Voor de lessen op een 125 cc, maken we gebruik van een KTM Duke. Deze moto's zorgen ervoor dat iedereen in onze motorrijschool terecht kan.

 • Kledij: aangezien bescherming van levensbelang is, kan je van ons een helm & jas gebruiken.

 • Opdat je dit avontuur veilig zou beginnen krijg je een starterspakket!

Starterspakket

Wij hebben een goed contact met onze leveranciers & partners en willen ook jou als beginnende motard voordeel laten doen door onze relaties. Bij de start ontvang je van ons een starterspakket met enkele gadgets / voordelen die je als motorrijder van pas zullen komen! Dit voordeel-pakket is uniek en zal je enkel vinden bij het boeken van rijlessen bij motorrijschool Merelbeke.

Hierbij een overzicht van de inhoud van zo'n starterspakket* (en een dikke merci aan onze partners)! 


 

Bikerszone

10 % korting op de ganse kledingcollectie (met uitzondering van de reeds afgeprijsde artikelen)


Harley-Davidson Gent

10 % korting op kledij


Clubmot

Je moto beheersen, stopt niet na het behalen van je rijbewijs. De Clubmot motoropleidingen zijn de volgende stap na het behalen van je rijbewijs. De opleidingen zijn ontworpen op maat van de motorrijder die verder wil, die een nog betere motorbeheersing wil hebben. De Clubmot opleidingscheque is te verkrijgen op de rijschool.


BMW Peter D'haese

BMW dealer Peter D'haese leent u een BMW-motor voor een halve dag test te rijden!


Richa

onze vaste (Belgische) leverancier voor motorkledij zorgde voor de verpakking! Wie wenst, kan een catalogus meenemen. Deze zijn te verkrijgen op ons kantoor.


Wilink verzekeringen

Een handige notabloc!


Rijschool Merelbeke

En van ons krijgt u daar bovenop een helmmutsje & een leuk gadget.

*(de opsomming van de inhoud van dit pakket is niet bindend en kan wijzigen naargelang de geleverde voorraad)

Voertuigen

 • KTM Duke 125cc rijbewijs A1
 • Oefenterrein motorrijschool Merelbeke
 • Oefenterrein motorrijschool Merelbeke
 • Oefenterrein motorrijschool Merelbeke
 • Oefenterrein motorrijschool Merelbeke
 • Oefenterrein motorrijschool Merelbeke
 • Rijschoolmotor Yamaha MT-07
 • Rijschoolmotor Yamaha MT-07

Extra training: 

Opleidingen op maat
Manoeuvres motorexamen