Motorrijschool: rijlessen met respect voor de motor

Motorrijschool Merelbeke

In onze rijschool zal je écht leren motorrijden : We staan stil bij de werking van de moto en de noodzakelijke controles. Maar bovenal leren we je de correcte kijktechniek, remtechniek, bochtentechniek en nog zo veel meer. Je leert vertrekken, schakelen en stoppen.

Bij de manoeuvres laten we je het belang van een juiste kijktechniek duidelijk aanvoelen en bewijzen we je de voordelen van een goede zithouding. Op de openbare weg bijten we ons vooral vast in de bochtentechniek, het correct vertragen en het afslaan.

Na het inoefenen van de manoeuvres moet je je al onmiddellijk een eerste keer bewijzen en leg je een examen op privaat terrein af. Als je slaagt, kan je met een voorlopig rijbewijs maximaal 12 maanden rijden. Ten vroegste na 1 maand kan je met je eigen motor het examen openbare weg afleggen. Of je kan kiezen om met de rijsschool onmiddellijk door te gaan naar een definitief rijbewijs.

Omdat rij- en kijktechnieken bij het motorrijden levensbelangrijk zijn, besteden wij er tijdens de rijlessen veel aandacht aan. We sturen je reeds bij inschrijving digitaal de basics van het motorrijden door in een handig overzicht. Zo kunnen we onze tijd maximaal investeren in het rijden & oefenen op terrein en de openbare weg.

De instructeurs van onze motorrijschool, die zelf ook door de motormicrobe gebeten zijn, leren je niet alleen hoe het moet. Ze verduidelijken op een verstaanbare wijze waarom het zo moet. Zo leer je de motor op een correcte wijze zowel doorheen de manoeuvres als over de weg te sturen. Je eindigt je traject met een examen op de openbare weg waar je al deze vaardigheden toont, al dan niet met de motorfiets van de rijschool.

Voertuigen

  • Rijschoolmotor Yamaha YS 125
  • Oefenterrein motorrijschool Merelbeke
  • Oefenterrein motorrijschool Merelbeke
  • Oefenterrein motorrijschool Merelbeke
  • Oefenterrein motorrijschool Merelbeke
  • Oefenterrein motorrijschool Merelbeke
  • Rijschoolmotor Yamaha MT-07
  • Rijschoolmotor Yamaha MT-07

Extra training: 

Opleidingen op maat
Manoeuvres motorexamen