Rijlessen op maat in Gent

Verhoogde rijvaardigheid op maat

Rijschool Merelbeke-Gent biedt meer dan enkel de klassieke opleidingen voor het rijbewijs. Bij ons vind je ook rijlessen op maat. Wat houdt dit in?

Je rijstijl perfectioneren

Heb je een specifiek probleem bij het autorijden? Zoek hulp door hierover te praten met een professioneel instructeur. Tijdens een rijles op maat kan hij/zij je helpen om bv. je rijangst te overwinnen in stad Gent, (opnieuw) te leren manoeuvreren…

In de opleiding voor het rijbewijs leer je de basistechnieken. Wij kunnen je rijtechnieken verfijnen en optimaliseren tijdens voortgezette rijlessen:

  • Eco-driving: bespaar tot 18 % brandstof door het hanteren van een groene rijstijl! Je vindt hier alle info en je kan zelf je besparing berekenen!
  • Defensief rijden: verkeersinzicht, vermijden van ongevallen, aantal conflictsituaties verminderen, schadepreventie. Daarnaast kijken we ook naar technieken die je van pas komen in noodsituaties: uitwijken en een noodstop maken.

Verhoogde rijvaardigheid

Haal meer uit je motor met individuele rijlessen 

Ook voor de motor werken wij op individuele basis aan je vaardigheden. De basisrijopleiding voor wie nog nooit met de motor heeft gereden (maar wel een rijbewijs heeft) of een verhoogde rijvaardigheidscursus voor wie meer uit de motor wil halen. In samenwerking met ClubMot zorgen wij voor specifieke rijlessen in groep of op een gesloten omloop.

Andere initiatieven

  • Rijbewijs op School is een initiatief van de Vlaamse Overheid. Dankzij hun sponsoring krijgen studenten vanaf hun 17de verjaardag de kans om de theorie (wegcode) te leren via hun school.
  • Wij werken mee aan het project van het VSV: Veilig Verkeer. Via hun website kan je cursussen boeken voor je vereniging. Rijschool Merelbeke-Gent levert dan de gebrevetteerde instructeurs.

Was je op zoek naar klassieke rijlessen voor het rijbewijs? Geen nood, kies hier je categorie!