Terugkommoment

My Generation Drive

Het terugkommoment is het sluitstuk bij het behalen van je rijbewijs cat. B (auto). Aangezien de organisatie en beschikbaarheid van een terrein extra uitdagingen met zich meebrengt, hebben wij samen met 4 andere gedreven Oost-Vlaamse rijscholen EQ Mobi opgericht. Innovatie, educatie & verkeersveiligheid zijn voor ons allen sleutelbegrippen.

My Generation Drive is een organisatie van EQ Mobi.

Het terugkommoment is het laatste luik in de vernieuwingen van de rijopleiding die de Vlaamse regering in 2017 heeft opgestart. Alle nieuwe bestuurders, die na 1 oktober 2017 een voorlopig rijbewijs behaalden, zullen deze vier uur durende sessie moeten volgen, tussen de 6 en de 9 maanden na het behalen van hun definitieve rijbewijs. Ook kandidaten die na 1 oktober 2017 van model van voorlopig rijbewijs veranderden – dus die omschakelden van een voorlopig rijbewijs van 18 maanden naar een van 36 maanden of omgekeerd – moeten het terugkommoment volgen.

Als je voor 1/10/2017 je voorlopig rijbewijs behaalde, val je dus niet onder de nieuwe regeling en moet je dit terugkommoment niet volgen.

Het terrein en het gesprekslokaal voor het terugkommoment zijn gelegen op de site van Flanders Expo (Maaltekouter 1 9051 Gent). Dit terrein is heel makkelijk te bereiken met het openbaar vervoer dus dat is de meest aangewezen manier om naar het terugkommoment te komen: Vlot en milieuvriendelijk.
Je neemt tram 1 richting Flanders Expo van aan het Gentse Sint-Pietersstation. De tram stopt aan ons terrein.

Inschrijven doet u via deze website!