Rijbewijs voor personenauto's (B)

Nieuwe Opel Astra

Het behalen van het autorijbewijs is vandaag meer dan ooit een must! Het lijkt een evidentie, maar toch komt er zeer veel bij kijken. Je kan bij ons terecht voor zowel de theoretische als de praktische opleiding. Al onze opleidingen vertrekken vanuit een gemeenschappelijke visie: we willen van jou een goeie chauffeur maken.

Het begint reeds bij de keuze in opleiding.

Rijlessen zijn een serieuze investering, een goede keuze maken in het begin is daarom belangrijk. Je kan kiezen voor een basisopleiding die je verderzet onder begeleiding, van je ouders of van iemand die reeds 8 jaar in het bezit is van een rijbewijs B.  Het aantal uren opleiding bepaal je helemaal zelf. Afhankelijk van wat de begeleider van jou verwacht na het volgen van de lessen, kan je samen met ons overleggen hoeveel uren noodzakelijk zullen zijn. Na verloop van tijd kan je steeds terugkeren naar de rijschool om extra oefeningen te maken, examenparcours te rijden of om praktijkexamen af te leggen onder begeleiding van de een instructeur, met een lesvoertuig.

Een andere mogelijkheid is het volgen van 20 uren rijles, waarin wij je opleiden naar een veilig chauffeur.  Het volgen van deze opleiding maakt van jou nog geen perfecte chauffeur, maar je bent niet meer afhankelijk van een begeleider om ervaring op te doen. Dankzij die ervaring ben je beter voorbereid om praktisch examen af te leggen. Ook bij deze opleiding staat het je vrij na verloop van tijd terug te keren voor nog extra oefening of een evaluatie.

Let wel! Sinds februari 2014 is er een wetswijziging. Als je tweemaal gebuisd bent op je theorie, word je ertoe verplicht om rijlessen te volgen. Als je je bij ons inschrijft, betaal je eenmalig dossierkosten hiervoor. Bij een eventuele latere opleiding voor praktijklessen, hoef je die dossierkosten dan uiteraard niet meer te betalen.
Heb je moeite om je te concentreren of om uren leerstof te verwerken? Reken dan op de nuttige tips van Rijschool Merelbeke.

Voertuigen

  • Peugeot 308 rijlessen cat. B
  • Rijschoolauto Peugeot 308